top of page
Novacore logo grön RGB.jpg

Välkommen till Novacore

Rostskydd V.C.I // Vaxpapper // Trycker papper // Inslagspapper // Blompapper // Papper till livsmedel // Konvertering // Kundspecifikt

Novacore är en branschledande leverantör inom rostskyddspapper och olika inslagspapper som presentpapper, blompapper och livsmedelspapper.

 

Vi är ett litet familjeföretag som tror att alla våra kunder förtjänar den bästa servicen vi kan ge, och vi är fast beslutna att erbjuda just det.

 

Vi har främst kundanpassade produkter men även ett standardsortiment.

Vi förser företag med de omslagspapper de behöver, med olika utförande och specifika tryck av logga och mönster.

 

  • Instagram
  • Facebook

Vi följer en grön tråd

Då vi arbetar aktivt för miljövänligare paketering har vi försökt fasa ut plastbelagt papper och ersatt med andra innovativa metoder. 

Våra produkter i sig hjälper att minska klimatavtrycket, vi värnar även om att använda klimatvänliga råvaror. Vi köper papper från svenska pappersbruk och vår produktion är i vår fabrik i Småland, Västervik.

Vår berättelse

Vi är ett svenskt familjeföretag som har specialiserat sig på att tillverka rostskyddsemballage enligt VCI metoden och har varit verksamma i branschen i ca 30 år, vi är den enda svenska producenten av rostskyddande produkter.

 

Novacore är ett utvecklingsdrivet företag som breddat produktionen till att erbjuda inslagspapper för detaljhandeln. Papper i olika tryck och mönster, vi tar emot beställningar från företag för flexotryck. Vi har dessutom vaxat papper som används inom blomster- och livsmedelshandeln. Vi är enda tillverkaren av vaxpapper utan paraffin till livsmedels- och blomsterhandeln.

20210901_152036_edited.jpg

Unikt varumärke

Med vårt ena ben lutar vi oss mot industri med behov av rostskydd och med det andra benet mot detalj- och livsmedelshandeln med behov av inslagspapper.

Vårt unika vaxpapper för livsmedel och blommor är det enda vaxade pappret på marknaden som är utan paraffin. Nova veg vax är ett växtbaserat vaxpapper som skyddar mat och blommor. Nova veg vax säljs via återförsäljare, grossist och egen försäljning.

Vi är enda svenska producenten av rostskydd (V.C.I). Vi säljer vårt papper och varumärke Nova Anti Corrosion N.A.C, via återförsäljare, grossister och via egen försäljning främst i Sverige men även på olika exportmarknader.

bottom of page