top of page
Skog

Novacore

Papper och emballage

Rostskydd V.C.I // Vaxpapper // Trycker papper // Inslagspapper // Blompapper // Papper till livsmedel // Konvertering // Kundspecifikt

Välkommen till Novacore

Novacore är en branschledande leverantör inom rostskyddspapper och olika inslagspapper som presentpapper, blompapper och livsmedelspapper. Vi förser företag med de omslagspapper de behöver, med olika utförande och specifika tryck av logga och mönster. Vi är ett litet familjeföretag som tror att alla våra kunder förtjänar den bästa servicen vi kan ge, och vi är fast beslutna att erbjuda just det. Vi har främst kundanpassade produkter men även ett standardsortiment. Då vi arbetar aktivt för miljövänligare paketering har vi försökt fasa ut plastbelagt papper och ersatt med andra innovativa metoder. Utforska resten av hemsidan om du vill veta mer, och hör av dig om det är något du undrar över.

  • Instagram
  • Facebook

Vår berättelse

Vi är ett svenskt familjeföretag som har specialiserat sig på att tillverka rostskyddsemballage enligt VCI metoden och har varit verksamma i branschen i ca 30 år, vi är den enda svenska producenten av rostskyddande produkter.

 

Novacore är ett utvecklingsdrivet företag som breddat produktionen till att erbjuda inslagspapper för detaljhandeln. Papper i olika tryck och mönster, vi tar emot beställningar från företag för flexotryck. Vi har dessutom vaxat papper som används inom blomster- och livsmedelshandeln. Vi är enda tillverkaren av vaxpapper utan paraffin till livsmedels- och blomsterhandeln.

Våra produkter i sig hjälper att minska klimatavtrycket, vi värnar även om att använda klimatvänliga råvaror. Vi köper papper från svenska pappersbruk och vår produktion är i vår fabrik i Småland, Gamleby.

20210901_152036_edited.jpg

Unikt varumärke

Med vårt ena ben lutar vi oss mot industri med behov av rostskydd och med det andra benet mot detalj- och livsmedelshandeln med behov av inslagspapper.

Vårt unika vaxpapper för livsmedel och blommor är det enda vaxade pappret på marknaden som är utan paraffin. Nova veg vax är ett växtbaserat vaxpapper som skyddar mat och blommor. Nova veg vax säljs via återförsäljare, grossist och egen försäljning.

Vi är enda svenska producenten av rostskydd (V.C.I). Vi säljer vårt papper och varumärke Nova Anti Corrosion N.A.C, via återförsäljare, grossister och via egen försäljning främst i Sverige men även på olika exportmarknader.

Det rostskyddande pappret med de verksamma inhibitorerna, togs fram av amerikanerna under Koreakriget för att skydda krigsmaterial. Produkten har sedan dess utvecklats och förbättras. Vi är de enda i Sverige som producerar Rostskyddspapper.

Vaxat blompapper i olika färger och mönster. Vårt blomsterpapper är testat och utvärderat med goda resultat. Temperaturen är den faktor som har enskilt störst inverkan på en snittblommas livslängd. 

Vi tillverkar vaxpapper av växter. Vi är de enda som inte använder paraffin i vårt vax då vi inte tycker att paraffin och mat hör ihop. Livsmedelspappret är ett vaxat papper som isolerar fukt och fett. Det har ett brett användningsområde och är miljövänligt.

Övriga produkter & tjänster

Vi har även​

EDS Antistatiskt papper,

Konvertering av papper,

Vi erbjuder utbildning i hur rostskydd fungerar och hur det används på bästa sätt. 

Vi kan även utföra tester i vår klimatkammare

bottom of page