top of page

Novacore

Rostskydd

& emballage

tysta skogen

Dina önskemål- vår standard

Novacore är den enda producenten i Sverige av V.C.I rostskyddsprodukter. Vi har namngett vårt rostskydd till -N.A.C- .

Det är en enkel, effektiv och billig metod av temporärt rostskydd.

 

Emballagen är impregnerade med kemikalier – en aktiv substans som bildar ett rostskydd runt omkring produktens yta.

 

Vi erbjuder idag flera olika produkter, den största produktionen består av kundspecificerade produkter. Nästan varje behov är unikt därför anpassar vi produkterna efter era behov. 

Vi använder papper från svenska pappersbruk och vi tillverkar själva rostskyddsprodukterna- närproducerat och mer miljövänligt!

Lång erfarenhet

Personlig rådgivning

Kundspecifika produkter

Skyddande emballage

Skydda era produkter vid transport och när de är ståendes på lager med vårt kraftpapper eller wellpapp. Pappret finns med eller utan vax och med eller utan tryck med er företagslogo.

Vårt rostskydd är en miljövänlig och effektiv metod mot rostangrepp. Metoden gör att du sparar tid. Du slipper torkande eller icke-torkande, varma eller kalla oljor, som ska appliceras genom doppning, sprutning eller målning på era produkter. Om ni använder er av rostskyddsemballage förblir era produkter rena och ni slipper den besvärliga rengöringen efter rostskyddande oljor och transportoljor, 

IMG_20210408_132930.jpg

Dina produkter är värda mycket, både för dig och dina kunder. Vi vill därför hjälpa dig att bevara din produkts kvalité. Genom att anpassa rostskyddsemballaget efter ert företags produkt kan vi tillsammans utforma den bästa lösningen för er.

Rostskydd har gjort stor skillnad för många av våra kunder, och vi garanterar den högsta möjliga kvalitetsnivån. När du arbetar med Novacore kan du lita på att du är i goda händer.

Våra produkter består av Wellark, Kraftpapper, Non-woven, VCI plast

Bland våra återförsäljare & kunder hittar du

Vi har kunskap & erfarenhet

Novacore är ett familjeföretag som startade 1997 och drivs nu av andra generationen. Novacore är idag Sveriges enda producent av V.C.I. Vill du ha en närproducerad rostskyddande produkt ska du använda våra produkter som vi märkt N.A.C

V.C.I. står för Volatile Corrosion Inhibitor. V.C.I. används tillsammans med emballagematerial för att förpacka metallprodukter så att de inte drabbas av korrosion under lagring eller transport.


Det finns olika typer av rostskydd vars funktionssätt kan vara något olika. Normalt handlar det om att de verksamma substanserna i beläggningen avges från emballagematerialet och inhibiteras på metallytorna och genom sin närvaro förhindrar korrosion.

bottom of page